Racuszki z miodem

Dla każdego cos dobrego.

DeseryNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
70.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.52 z 191 głosów)

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki,
  • 20g drożdży,
  • szklanka mleka,
  • łyżka miodu,
  • 2 jajka,
  • łyżka masła,
  • olej,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ciepłe mleko rozmieszać z miodem,dodać pokruszonr drożdze i łyżeczke mąki,odstawić do wyrośnięcia.Do wyrośniętego rozczynu dodaćć mąkę,roztopione masło i jajka,dokładnie wymieszać łyżką lub zmiksować,by nie było grudek,odstawic do wyrośnięcia.Na patelni dobrze rozgrzać olej,łyżką kłaść małe,dość grube placuszki.Smażyć z obu stron na rumiany kolor,os aczyć,posypać cukrem pudrem.

Kalorie: 70.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy