Racuszki z jagodami:)

Przepis doskonały na lato może zastąpić obiad.

DeseryracuchyPlacki

Czas przygotowania:
250 min.
Kalorie:
360.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 151 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki jagód obtoczonych w 3 łyżkach mąki pszennej
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mąkę tortową wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem.
  • Jajka zmiksuj z mlekiem, aromatem oraz olejem.
  • Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce mąkę.
  • Potem dodaj do przygotowanego ciasta jagody i wymieszaj.
  • Smaż placki na średnim ogniu.
  • Podawaj gorące z dobrą gęstą śmietaną i cukrem lub jak kto woli np. z sosem jagodowym.

Kalorie: 360.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy