Racuszki z jabłkami

Ocena:

4.5 (171)

  • 40 min.
  • dla 8 osób

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 280 kcal

Składniki:

  • 35 dag mąki
  • 3 jajka
  • 1/2 l kwaśnego mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag cukru pudru
  • 30 dag jabłek
  • olej

Racuszki z jabłkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Miksować z mlekiem i jajkami tak długo, aż ciasto będzie gładkie i pulchne.
  • Jabłka obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ciastem.
  • Olej rozgrzać na patelni, łyżką nakładać porcje ciasta, smażyć z obu stron na rumiano.
  • Racuszki osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe lub zimne.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne