Racuszki szarlotkowe

szybki deserek lub lekki obiad

szarlotkaDeseryracuchyPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 170 głosów)

Składniki:

  • drożdże suche
  • cukier waniliowy
  • aromat waniliowy
  • mleko ok 100-150 ml
  • mąka tortowa niepełna szklanka
  • jajko
  • sól
  • przyprawa do szarlotki
  • 2 jabłka
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z mąki, mleka, jajka, drożdży, szczypty soli, cukru waniliowego, kilku kropel aromatu wymieszać ciasto (powinno być gęstsze niż naleśnikowe). Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać(ja robię to dość obficie) przyprawą do szarlotki) a nasttępnie połączyćz ciastem. Patelnię rozgrzać, posmarować olejem i smażyć racuchy na rumiano z obu stron. Gotowe, można posypać cukrem pudrem. Pychotka:D

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy