RACUSZKI SODZIACZKI

Pyszne,leciutkie racuszki,idealne na słodki obiad czy kolację

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 40 dag mąki
  • 300 ml kefiru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 3 łyzki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyzki cukru pudru
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z sodą.Następnie dodajemy jajka,kefir,sól,cukry,cynamon wszystko razem miksujemy.Ciasto musi miec konsystencję gestej śmietany.Łyżką kładziemy racuszki na głęboki olej.Smażymy na rumiano z obu stron.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu,studzimy,podajemy posypane cukrem pudrem z cukrem waniliowym
Śniadanie obiad przekąska kolacja deser na słodko placuszki racuszki NA SODZIE
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze