Racuszki podwójnie kokosowe

Nie dość, że z dużą ilością wiórek kokosowych to jeszcze smażone na pachnącym kokosowym oleju.

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • pół kg mąki
  • 1 szkl wody
  • 1,5 szkl mleka
  • 3 dag drożdży
  • pół szkl cukru
  • 1 szkl wiórków kokosowych
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Mleko i wodę podgrzewamy, mieszamy z cukrem i rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, dodajemy resztę składników, wyrabiamy rzadkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość lekko rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią odrobinę oleju kokosowego i kiedy się rozpuści łyżką nakładamy ciasto formując racuszki. Pieczemy na złoto z obu stron.
Śniadanie obiad przekąska kolacja deser wegetariańska dla dzieci kokos racuszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze