Racuszki dyniowe

Ocena:

4.47 (174)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Puszyste placuszki z dynią

Składniki:

  • 30 dkg dyni
  • 1 mały jogurt naturalny (200 ml)
  • 3 jajka
  • mąka ok. 1 szklanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 1 cm korzenia imbiru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2-3 łyżki cukru

Racuszki dyniowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dynię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać żółtka, jogurt i tyle mąki, żeby masa miała konsystencję gęstej śmietany. Dodać cukier, cynamon i starty imbir.
  • Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne