RACUCHY Z JABŁKAMI

LEKKO KWASKOWATE -POLECAM

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 193 głosów)

Składniki:

  • 1/2 l słodkiego mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • ok.40 dag. mąki pszennej
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 jabłka
  • POSYPKA:
  • cukier puder z cukrem waniliowym

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Białka ubić z cukrem i solą, dodać żółtka, mleko i mąkę pszesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec zetrzeć 2 jabłka na tartce o grubych oczkach i dodać do ciasta lekko mieszając. Smażyć na ROZGRZANYM TŁUSZCZU.
  • POSYPAĆ CUKREM PUDREM Z DODATKIEM CUKRU WANILIOWEGO.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy