Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Pyszne racuszki z jabłkami i rodzynkami.

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 166 głosów)

Składniki:

  • 2-3 jajka
  • 100 ml śmietany
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • jabłka
  • rodzynki
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jajka zmiksować z cukrem waniliowym i dodawać po kolei śmietanę,mąkę i proszek do pieczenia.
  • Do tego dodać rodzynki i jabłka pokrojone w małe cząstki.Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem.
  • Do racuchów nie dodaje zwykłego cukru tylko cukier waniliowy i posypuje cukrem pudrem i są wystarczająco słodkie.Polecam i życzę Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy