Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Pyszne racuszki z jabłkami i rodzynkami.

Dodany przez:

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2-3 jajka
  • 100 ml śmietany
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • jabłka
  • rodzynki
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem waniliowym i dodawać po kolei śmietanę,mąkę i proszek do pieczenia.
  2. Do tego dodać rodzynki i jabłka pokrojone w małe cząstki.Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem.
  3. Do racuchów nie dodaje zwykłego cukru tylko cukier waniliowy i posypuje cukrem pudrem i są wystarczająco słodkie.Polecam i życzę Smacznego.
jajka obiad przekąska kolacja deser dla dzieci jabłka mąka rodzynki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze