Racuchy z Jabłkami

szybko , smacznie

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 181 głosów)

Składniki:

  • 1. Mąka pół szk
  • 2. Mleko pół szk
  • 3. Jajko
  • 4. Jabłko
  • 5. Cukier waniliowy
  • 6. Proszek 1 łyżeczka
  • 7. Cukier

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Umyj i obierz jabłko , następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach .
  • 2. Do miski wlej mleko , dodaj jajko i wymieszaj dokładnie mikserem .
  • 3. Nieprzerywająć mieszania , stopniowo wsyp mąke i proszek do pieczenia .
  • 4. Gdy ciasto bedzie gładkie , dodaj do niego jabłko i wymieszaj .
  • 5. Rozgrzej olej na patelni . Nakładaj ciasto na patelnie łyżka stołową .
  • 6. Gdy placuszki zaczną nabierać złotego koloru , obróć je na drugą strone . Podawaj racuszki , gdy nieco przestygną , posypane cukrem pudrem smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy