Rabarbar z galaretką

doskonały do deserów i ciast

Dodany przez:

Rabarbar z galaretką

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,20 kg rabarbaru
  • 1kg cukru./za dużo był za słodki, następnym razem zmniejszę ilość cukru, trzeba próbować.
  • 1 galaretka agrestowa

Przygotowanie

  1. Rabarbar umyć, zdjąć z niego włókninę
  2. potem pokroić na 1 cm kawałki.
  3. Zasypać cukrem, wymieszać i przykryć.
  4. Odstawić na 3 godziny, aby puściły sok.
  5. Potem przelać do emaliowanego garnka i dusić.
  6. Po kilku minutach zmiksować na papkę ręcznym blenderem.
  7. Następnie wsypać 1 galaretkę agrestową w proszku,
  8. dokładnie wymieszać i dusić do zgęstnienia
  9. Gorącą masę nakładać w słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.
przetwory warzywa rabarbar galaretka agrestowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy