" Quinoa na mleku kokosowym z musem malinowym "

Ocena:

4.53 (194)

  • 45 min.
  • dla 2 osób

Pyszny deser z quinoa i musu malinowego z dodatkiem słodkiej śmietanki!

Składniki:

  • - quinoa - 0,5 szklanki
  • - wanilia w lasce - 1 szt
  • - cukier - 60 g
  • - mleko kokosowe - 500 ml
  • - sól - 1 szczypta
  • - maliny ( ja miałam w syropie ) - 250 g
  • - cukier puder - 3 łyżki
  • - śmietana 30 % - 100 ml

" quinoa na mleku kokosowym z musem malinowym " - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziarna quinoa płuczemy w zimnej wodzie.
  • Do garnka wlewamy mleko kokosowe , cukier i ziarenka obranej wanilii.
  • Podgrzewamy na średnim ogniu.
  • Gdy mleko zacznie bulgotać wsypujemy quinoa i gotujemy na mały ogniu przez ok. 25-30 minut.
  • Mieszamy do momentu odparowania mleka i uzyskania konsystencji deseru.
  • Maliny miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną 30%.
  • Do pucharków wkładamy kokosową quinoa i polewamy musem malinowym.
  • Zdobimy kleksami bitej śmietany.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne