REKLAMA

Pyszny tort w 15 minut

Przepis Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy:
http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4

dodany przez: Gastrosfera gastrosfera

torty biszkopt Desery

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 153 głosów)


Składniki:

  • jasne spody tortowe Dan Cake
  • litr słodkiej 36 % śmietanki
  • 150 g cukru
  • ulubione owoce
  • garść prażonych migdałów
  • polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
  • poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier.
  • Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
  • Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
  • Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
  • Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
  • Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
  • Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
  • To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy