Pyszny przekładaniec

Szybki deser - krem rumowy, biszkopty i dżem porzeczkowy. Idealny miks smaków.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • opakowanie biszkoptów
  • 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • dżem porzeczkowy
  • krem rumowy
  • szklanka mleka schłodzonego+
  • masło - 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy krem rumowy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy połączymy już zawartość opakowania ze schłodzonym mlekiem dodajemy jeszcze dwie łyzki masła i mieszamy.
  2. Kawę rozpuszczamy w małej ilości wody. Moczymy w niej biszkopty.
  3. Deser jest bardzo prosty - polega na przekładaniu poszczególnych warstw. Układamy je według uznania. Ja zaczęłam od biszkoptów. Następnie dżem porzeczkowy, biszkopt, krem...
  4. Deser odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby biszkopty jeszcze dokładnie zmiękły.
  5. Gotowe :)
kawa przekąska deser dla dzieci dżem porzeczkowy biszkopty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze