pyszny przekładaniec

bardzo dobry i łatwe w wykonaniu ciasto posmakuje każdemy

dodany przez: jadzidka88

Ciasta przekładaniec Desery

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Ocena:

(średnia 4.57 z 161 głosów)


Składniki:

  • Ciasto:
  • -8 jajek
  • -8 łyżek cukru
  • -6 łyżek mąki pszennej
  • -2 łyżki kakao
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa
  • - 0,5 litra mleka
  • - 3 łyżki maki pszennej
  • - 1 jajko
  • - cukier waniliowy
  • -0,5 szklanki cukru pudru
  • -1 margaryna
  • - 2 łyżeczki kakao
  • dodatkowo
  • spirytus
  • okrągłe biszkopty
  • dżem porzeczkowy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • ciasto
  • białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać aż cukier nam się rozpuści, dodać żółtka. Na koniec wsypać mąkę z kakaem i proszkiem delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 150- 170 stopni około 30 minut
  • masa
  • 1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym, w reszcie mleka rozrobić mąkę i jajko. Ugotować budyń
  • Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodając wystudzony budyń.
  • kakao sparzyć wrzącą wodą.
  • masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy sparzone kakao.
  • ze spirytusu i wody zrobić pącz
  • Biszkopt podzielić na 2 części, pierwszą część biszkoptu nasączyć następnie posmarować dżemem porzeczkowym, na dżem wysmarować połowę masy białej na masie układamy okrągłe biszkopty moczone w pączu, na biszkopty wykładamy masę kakaową następnie 2 cześć biszkoptu, którą również nasączamy, biszkopt smarujemy dżem porzeczkowy i na sama górę drugą część masy białej, po wierzchu polać polewą
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy