Pyszne, łatwe i szybkie krewetki.

Najpyszniejsze krewetki jakie jadłam.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 195 głosów)

Składniki:

  • Krewetki królewskie(te duże, bez pancerzyka)
  • Masło śmietankowe
  • Świerzy czosnek
  • Sól
  • Świeżą natkę pietruszki
  • Bagietkę

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na głębokiej patelni rozgrzewamy kostkę masła. Dodajemy krewetki (w ilości, w zależności od tego jak je lubimy i dla ilu osób), ja wrzucam zamrożone. Do tego cała główka czosnku (drobno posiekanego, lub wyciśniętego) i bez obaw aż tak bardzo go nie czuć. Solimy i trzymamy na małym ogniu około 20 minut. 5 minut przed końcem dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, nie musi być bardzo drobno.
  • Danie najlepiej smakuję prosto z patelni w miłym gronie. Pokrojoną bagietkę maczamy obficie w masełku czosnkowym…. Mniam…… miły dodatek to lampka białego wina.

Kalorie: 300.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: