Pyszne, łatwe i szybkie krewetki.

Najpyszniejsze krewetki jakie jadłam.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.36 z 11 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Krewetki królewskie(te duże, bez pancerzyka)
  • Masło śmietankowe
  • Świerzy czosnek
  • Sól
  • Świeżą natkę pietruszki
  • Bagietkę

Przygotowanie

  1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy kostkę masła. Dodajemy krewetki (w ilości, w zależności od tego jak je lubimy i dla ilu osób), ja wrzucam zamrożone. Do tego cała główka czosnku (drobno posiekanego, lub wyciśniętego) i bez obaw aż tak bardzo go nie czuć. Solimy i trzymamy na małym ogniu około 20 minut. 5 minut przed końcem dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, nie musi być bardzo drobno.
  2. Danie najlepiej smakuję prosto z patelni w miłym gronie. Pokrojoną bagietkę maczamy obficie w masełku czosnkowym…. Mniam…… miły dodatek to lampka białego wina.
obiad przekąska kolacja pyszne łatwe i szybkie krewetki.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy