purre ziemniaczane w waflu z farszem

lekkie, smaczne i niedrogie

Dodany przez:

purre ziemniaczane w waflu z farszem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.17 z 6 głosów)

Składniki

  • 2,5kg ziemniaków
  • 1/2szkl. ciepłego mleka
  • 1/2 kostki stopionego masła
  • 30- 40 dkg pieczarek
  • 30 dkg kiełbasy
  • 3 cebule
  • 4-5 listków wafla
  • sól, pieprz, vegeta

Przygotowanie

  1. Cebule, pieczarki i kiełbasę usmażyć. Ziemniaki obrać i ugotować odcedzić, podusić do gorących ziemniaków dać ciepłe mleko masło i usmażone pieczarki z resztą dobrze wymieszać przyprawić do smaku gorący farsz nakładać na listki wafla ok1,1,5cm chwilę odczekać jak wafel zmięknie i zawijać jak roladę zostawić do wystygnięcia zimną roladę kroić w plastry ok 2 cm panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażyć na dobrze rozgrzanym oleju można podawać z czerwonym barszczem, lub w innej wersji z sosem np. pieczarkowym.
obiad wafel ziemniaki farsz purre
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze