purre ziemniaczane w waflu z farszem

lekkie, smaczne i niedrogie

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 174 głosów)

Składniki:

  • 2,5kg ziemniaków
  • 1/2szkl. ciepłego mleka
  • 1/2 kostki stopionego masła
  • 30- 40 dkg pieczarek
  • 30 dkg kiełbasy
  • 3 cebule
  • 4-5 listków wafla
  • sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebule, pieczarki i kiełbasę usmażyć. Ziemniaki obrać i ugotować odcedzić, podusić do gorących ziemniaków dać ciepłe mleko masło i usmażone pieczarki z resztą dobrze wymieszać przyprawić do smaku gorący farsz nakładać na listki wafla ok1,1,5cm chwilę odczekać jak wafel zmięknie i zawijać jak roladę zostawić do wystygnięcia zimną roladę kroić w plastry ok 2 cm panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażyć na dobrze rozgrzanym oleju można podawać z czerwonym barszczem, lub w innej wersji z sosem np. pieczarkowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy