Pulpeciki z marchewka i kaszą manną

Bardzo delikatne pulpeciki, idealne dla dzieci

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 158 głosów)

Składniki:

  • 500 gram łopatki wieprzowejęso
  • 2 jaja
  • 2 łyżki kopru
  • 4-5 łyżek kaszy mannej
  • 2 średnie marchewki
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mięso mielimy, dodajemy do niego jajka, kasze manna, koper posiekany drobniutko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy na jednolita masę. Lepimy kulki średnicy 2 cm, obtaczamy w mące kukurydzianej i wkładamy do garnka. Na wierzch wsypujemy startą marchewkę. Zalewamy gorącą wodą( ew bulionem ), tak aby przykryć pulpeciki. Gotujemy 25-30minut. w medzy czasie próbujemy czy nie trzeba dodać odrobiny soli.
  • Można zaprawić śmietanką
  • Dzięki kaszy mannej pulpeciki są delikatnę i bardzo miękie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy