Pudding ziemniaczany

Ocena:

4.45 (168)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 20 mi nut
Zapiekanie: 40–45 mi nut
Porcja: 320 kcal

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
  • 20 dag filetów z dorsza
  • szklanka mleka
  • szklanka śmietany
  • 10 dag tartej goudy
  • łyżka masła
  • gałka muszkatołowa
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Pudding ziemniaczany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Oprószyć solą i odstawić na około 10 minut. Dno i brzegi żaroodpornego naczynia posmarować masłem i natrzeć czosnkiem, posolić.
  • ■ Dorsza podzielić na małe kawałki. Ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami ryby.
  • ■ Posypać utartym serem, oprószyć gałką muszkatołową i pieprzem. Zalać wrzącym mlekiem. Całość polać śmietaną.
  • ■ Pudding zapiekać 40–45 minut w temperaturze 180°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne