Ptasie mleczko wg ejla

Lekkie ptasie mleczko :)

Deserybiszkoptygalaretki

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 229 głosów)

Składniki:

  • 4 galaretki:
  • - agrestowa
  • - cytrynowa
  • - o smaku owoców leśnych
  • - truskawkowa
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Biszkopty poukładać na dno tortownicy.
  • 2. Galaretki agrestową, cytrynową i o smaku owoców lesnych rozpuścić w szklance gorącej wody.
  • 3. Mleko z puszki podzielić na trzy równe porcje.
  • 4. Ostudzoną galaretkę agrestową zmiksować tak, aby powstała pianka, pod koniec miksowania dodać jedną porcję mleka. Gdy masa bezie tężeć, wylać ją na biszkopty i całość schłodzić w lodówce. Tak po kolei uczynić również z galaretką cytrynową i o smaku owoców leśnych.
  • 5. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i gdy się ostudzi i będzie tęzeć, wylać ją na ptasie mleczko. Schłodzić i gotowe :)
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: