Pstrągi z pieca

Pstrągi z pieca

Dodany przez:

Pstrągi z pieca

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • sok z 2 limonek
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 pstrągi
  • 2 duże cytryny pokrojone w plastry
  • 4 łyżeczki masła
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • pęczek świeżego tymianku
  • 4 ząbki czosnku
  • sól morska gruboziarnista
  • DO DEKORACJI:
  • świeże zioła
  • połówka cytryny
  • sałata

Przygotowanie

  1. Pstrągi z pieca
  2. Sok z limonek łączymy z oliwą. Do środka pstrągów wkładamy plastry cytryn, po łyżeczce masła, zioła w całości, po ząbku pokrojonego w plasterki czosnku. Zalewamy sokiem z limonek z oliwą, posypujemy solą gruboziarnistą, układamy w brytfannie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C przez 30 min. Podajemy ozdobione świeżymi ziołami, z połówką cytryny i świeżą, chrupiącą sałatą.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy ryby obiad Pstrągi z pieca
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze