Pstrąg z pieczonymi ziemiakami

Lubie ryby najbardziej smażone.

Dodany przez:

Pstrąg z pieczonymi ziemiakami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
230 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • pstrąg 1-2 sztuki
  • pieprz biały mielony Kamis
  • sól morska Royal Brand szczypta
  • sok z cytryny
  • troszkę soli czosnkowej
  • ziemniaczki 1,1/2kg umyte obrane pokrojone w cwiartki sól
  • rosołek drobiowy
  • 2 szklanki gorącej wody

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy obieramy kroimy w ćwiartki wkładamy do naczynia do zapiekania posypujemy solą. Do 2 szklanek wody wkładamy pokruszoną kostkę drobiową mieszamy do rozpuszczenia, zalewamy ziemniaki i pieczemy 1.1/2 godziny w 180 stopniach mieszamy co jakiś czas by się nie przypaliły . Rybę myjemy solimy pieprzymy i posypujemy solą czosnkową kroimy w dzwonka i maczamy w mące i smażymy na złotawy kolor podajemy rybę z ziemniakami i sałatką.
ryby obiad pstrąg ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy