Pstrąg z patelni

Pstrąga uważam za najsmaczniejsza rybę.

Dodany przez:

Pstrąg z patelni

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • olej do smażenia
  • mąka 200 gram do smażenia
  • pieprz biały mielony do przyprawienia rybki Kamis
  • sól morska szczypta do smaku Royal Brand
  • sok z jednej cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • posiekany, sól, świeżo mielony pieprz
  • pstrąg 2 szt

Przygotowanie

  1. Solę rybę wewnątrz i staram się rozetrzeć sól po całości .Odrobinę pieprzu białego do środka też lekko rozcieram. Wkładam do środka dwie połówki czosnku i skrapiam sokiem z cytryny . Posypuje sola rybę po wierzchu i trochę pieprzu i też skrapiam sokiem z cytryny . Zostawiam na 15 minut aby przeszła ryba aromatem potem kroje w dzwonka . Na rozgrzana patelnie wrzucam olej 2 spore łyżki . Rybę dzwonka maczam w mące a potem na rozgrzany olej kładę i smażę. Do ryby pasuje wiosenna sałatka . Podajemy na sałacie lodowej z pomidorkami .

Wskazówki

Zobacz też: pstrąg z grilla

ryby obiad pstrąg sok z cytryny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze