Pstrąg z patelni

Jak ja kocham ryby nie wszystkie ale mam swoje wyjątki flądra pstrąg karp .

Dodany przez:

Pstrąg z patelni

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 4 głosów)

Składniki

  • 2 pstrągi 600 gram
  • mleko 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • maka
  • olej

Przygotowanie

  1. Pstrąga wyjęłam umyłam i oskrobałam .Głowy odkroiłam i wyrzuciłam pokroiłam w kawałki. Sok z cytryny zmieszałam z mlekiem skropiłam pstrągi . Maczałam pstrągi w mące i na patelnie na rozgrzany olej kładłam, smazyłam z obu stron aż się przyrumieniły posoliłam w trakcie i najlepiej jeść jak jest taki gorący . 
ryby obiad przekąska kolacja pstrąg mleko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze