Pstrąg nadziewany

Ocena:

4.42 (172)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Pyszna rybka i maślane warzywka to prawdziwa uczta dla kubków smakowych :)

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 1 mała cebula
  • kawałek pora
  • 5-6 pieczarek
  • 1/2 kostki masła
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Pstrąg nadziewany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
  • Pora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki masła, wrzucić marchewkę i selera, podsmażyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić sola i pieprzem.
  • Brzuszki pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich pstrągi z plasterkiem masła na wierzchu.
  • Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne