pstrąg łososiowy ze słodką marchewką

Pstrąg łososiowy to moja ulubiona ryba i mój pomysł na obiad. Pstrąg łososiowy i marchewka to dowód, że nawet zwykłe danie możemy zamienić w elegancka ucztę. Pysznie!

dodany przez: agnieszka sb agnieszka_sb

ryba

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 188 głosów)


Składniki:

  • 2 filety pstrąga łososiowego
  • peczek swieżej marchewki
  • 8 młodych średnich ziemniaków
  • sól, pieprz czarny i cytrynowy, tymianek, rozmaryn
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Rybę umyć i pokroić na porcje skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym. położyć na blaszkę
  • Marchewki dokładnie umyć. Jeśli są małe, piekę w całości, większe przekrawam na pół, ziemniaki kroję na połówki, warzywa układam na drugiej blasze również skrapiam oliwą przyprawiam solę, pieprzem czarnym i ziołami.
  • Wkładam do piekarnika na 25 minut 180 stopni. Pstrąg łososiowy wyjdzie aromatyczny i pyszny, a warzywa chrupkie i idealnie doprawione.

Porady

Pstrąg łososiowy pasuje też do owoców - ryba przygotowana w ten sposób zaskoczy Was smakiem. Polecam przepis: pstrąg łososiowy z figami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy