Przepyszna zupa z dynii

Rozsmakuj się w przepysznie rozgrzewającej zupie z dyni z nutką imbiru.

Dodany przez:

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 duże marchewki
  • mały seler
  • ok 700 g miąższu z dyni
  • 2-3 średnie ziemniaki
  • 1 litr wody
  • kawałek świeżego imbiru
  • sól, pieprz
  • 2 kostki bulionowe

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Kiedy woda się zagotuje dodajemy kostki bulionowe i mieszamy w garnku tak by one się rozpuściły. Wszystko razem gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy starty imbir (ok. 1 cm), sól i pieprz. Na końcu wszystko razem miksujemy za pomocą blendera. Zupę można podawać z kleksem kwaśnej śmietany, grzankami lub z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Wskazówki

Przepis na: Zupa z dyni i jabłek

dynia imbir obiad kolacja wegetariańska zupa zupa z dynii pestki z dynii
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze