Przekładaniec

Pyszny:)

CiastaprzekładaniecDesery

Czas przygotowania:
120 min.
Kalorie:
0.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.49 z 197 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt jasny: 4 jajka
  • pół szkl. cukru
  • pół szkl. mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Biszkopt makowy: 4 jajka
  • pół szkl. cukru
  • pół szkl. mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki suchego maku
  • Masa różowa: galaretka wiśniowa
  • pół litra kremówki 30%
  • odrobina cukru pudru
  • Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe
  • pół litra mleka
  • kostka masła
  • Dodatkowo: 2 paczki delicji
  • 3 galaretki truskawkowe

Kroki wykonania:

  • Białka ubic z cukrem, dodac żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec ok. 20 min w 180 C, drugi biszkopt przygotowac tak samo, na końcu delikatnie wymieszac z makiem i upiec. Pozostawic do wystygnięcia.
  • Rozpuścic truskawkowe galaretki.
  • Masa budyniowa: budynie ugotowac na mleku, przestudzony zmiksowac z masłem.
  • Masa śmietanowa: galaretkę wiśniową rozpuścic w polowie szklanki wody, kremówkę zmiksowac z cukrem pudrem, dodac lekko tężejącą galaretkę i miksowac.
  • Przełożc ciasto: Biszkopt jasny, masa kremówkowa, biszkopt makowy, masa budyniowa, delicje, galaretka truskawkowa.

Kalorie: 0.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy