Przekładaniec

smacznie

przekładaniecDesery

Czas przygotowania:
100 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 166 głosów)

Składniki:

  • kruche ciasto:
  • -500g maki pszennej
  • -1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
  • -pol szkl c pudru
  • -200g masla
  • -6 zoltek
  • beza
  • -6 bialek
  • -1,5 szkl c pudru
  • -1 lyzka maki ziemniaczanej
  • krem
  • -2 szl mleka
  • -3 lyzki maki pszennej
  • -3 lyzki maki ziemniaczanej
  • -2 zoltka
  • -3 lyzki cukru
  • -200g masla
  • -c waniliowy lub aromat
  • ponadto
  • -sloik dzemu z cz.porzeczki lub powidel
  • -orzechy zmielone

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ciasto: skladniki zagniesc,ciasto podzielic na 2 części.
  • Beza: bialka ubic na sztywno,dodawac powoli cukier,na koniec make i delikatnie wymieszac.
  • Forme wylozyc papierem do pieczenia,wylozyc jedna czesc ciasta,na to polowe dzemu i polowe bezy.Na beze wysypujemy czesc orzeszkow.Pieczemy 40 min w 175 st.Identycznie postepujemy z druga czescia ciasta,dzemu,bezy i orzechow,lub pieczemy 2 blaszki jednoczesnie.
  • Krem: 1 szkl mleka gotujemy,druga miksujemy z podanymi skladnikami i gotujemy budyn.studzimy i ucieramy z miekkim maslem
  • Gotowe placki przekladamy kremem,schladzamy w lodowce.;
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy