Przecier jabłkowy

Ten przecier jest bardzo dobry i można go dodawać do babeczek, ciast itp.

dodany przez: olisan2 olisan2

desery przetwory naleśniki przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 181 głosów)

Składniki:

  • 3-4 kilo jabłek.
  • 50 ml

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Przecier jabłkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka nalej 50 ml wody i wrzuć obrane i pokrojone na plasterki jabłka. Gotujac na duzym ogniu cały czas mieszaj drewnianą łyżką. Kiedy sie zrobi taka jagby papka zdjąć z ognia i dac do słoika lub na tależyk jako przekąske z herbatnikami. Pamiętaj ze niemogą zostac za duże kawałki jabłka. Życze smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: