PRAŻONE ORZECHY Z MIODEM, ROZMARYNEM, WANILIĄ I SOLĄ MORSKĄ
Ocena:
4.52
(185)
PRAŻONE ORZECHY Z MIODEM, ROZMARYNEM, WANILIĄ I SOLĄ MORSKĄ
Składniki:
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 mała łodyga rozmarynu
400 g mieszanki ulubionych orzechów
Prażone orzechy z miodem, rozmarynem, wanilią i solą morską - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Usuwamy skórki z orzechów.
Łączymy miód, oliwę z oliwek, wanilię i posiekany rozmaryn w dużej misce.
Dodaj orzechy i mieszamy , aż wszystkie zostaną pokryte miodem.
Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie, posypujemy solą morską.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.
Gdy orzechy są gotowe wyjmujemy z piekarnika i dajemy im odpocząć. Gdy już ostygną przekładamy do szczelnego pojemnika.
Smacznego!