PRAŻONE ORZECHY Z MIODEM, ROZMARYNEM, WANILIĄ I SOLĄ MORSKĄ

Ocena:

4.52 (185)

PRAŻONE ORZECHY Z MIODEM, ROZMARYNEM, WANILIĄ I SOLĄ MORSKĄ

Składniki:

  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 mała łodyga rozmarynu
  • 400 g mieszanki ulubionych orzechów

Prażone orzechy z miodem, rozmarynem, wanilią i solą morską - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Usuwamy skórki z orzechów. Łączymy miód, oliwę z oliwek, wanilię i posiekany rozmaryn w dużej misce. Dodaj orzechy i mieszamy , aż wszystkie zostaną pokryte miodem. Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie, posypujemy solą morską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut. Gdy orzechy są gotowe wyjmujemy z piekarnika i dajemy im odpocząć. Gdy już ostygną przekładamy do szczelnego pojemnika. Smacznego!

Porady

przepis: http://cookmagazine.pl/prazone-orzechy-z-miodem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne