Prawdziwy hamburger

Prawdziwy hamburger to grillowany i naprawdę gruby, soczysty kawałek mięsa...

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 166 głosów)

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki papryki chili
  • sól do smaku
  • kilka plastrów żółtego sera
  • warzywa: sałata, pomidor, ogórek konserwowy, podsmażona cebulka
  • pełnoziarnista bułka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso wymieszać z przyprawami, uformować grube kotlety 9ok 1,5-2 cm grubości) o średnicy bułki. Podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na patelni na łyżce oleju aż się zazłocą. Kotlety ułożyć na przekrojonych bułkach z żółtym serem i podpiekać w piekarniku przez ok. 10 minut. Dodać złocistą cebulkę i świeże warzywa. Podawać z sosem barbecue.

Porady

Zobacz też: Burger z indyka z brokułem i sałatą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy