Prawdziwki z rozmarynem

Pyszne smażone grzyby z ziołami.

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
180.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 140 głosów)

Składniki:

  • 3/4 kg młodych prawdziwków
  • 2 cebule
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • 3 łyżki białego wina
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • ■ Grzyby dobrze oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w piórka.
  • ■ Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i łyżeczkę rozmarynu. Dodać masło i prawdziwki, doprawić solą i dość obficie pieprzem.
  • ■ Smażyć do miękkości około 20 minut, podlewając winem. Pod koniec smażenia posypać pozostałym rozmarynem. Podawać z pieczywem.

Kalorie: 180.00

Notka redakcyjna

Danie można posypać aromatycznym tartym twardym serem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy