Powidła śliwkowe z czekoladą

Domowa wersja nutelli jest idealna na jesienno-zimowe dni. Słodka, mocno czekoladowa - kochamy ją!

Dodany przez:

Owocowe

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 i 1/2 kg śliwek
  • 30 dag cukru
  • tabliczka czekolady deserowej
  • 3 łyżki naturalnego kakao

Przygotowanie

  1. Śliwki drylujemy, wrzucamy do garnka. Gotujemy ok. 2 godz., od czasu do czasu mieszając od dna drewnianą łyżką. W trakcie gotowania (po ok. 1 godz.)dodajemy czekoladę, cukier i kakao.
  2. Gdy wszystkie składniki się połączą i zagotują, powidła przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017
przetwory czekolada śliwki powidła Nutella powidła śliwkowe domowa nutella
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy