Potrawka z żołądków drobiowych

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 50 minut Porcja: 170 kcal

dania mięsnepotrawka

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
170.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 172 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Włożyć do rondla, zalać szklanką osolonego wrzątku, obgotować 10 minut. Odcedzić na sicie, lekko przestudzić.
  • Cebule obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i żołądki, przesmażyć. Podlać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.
  • Dodać pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 10 min. Oprószyć mąką, mieszając podgrzać, przyprawić, posypać natką. Podawać z kaszą.

Kalorie: 170.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy