potrawka_z_baraniny

Potrawka z baraniny

Ocena:

4.52 (147)

  • 2 godz. 30 min.
  • dla 5 osób

pyszna

Składniki:

  • 1 kg baraniny
  • 2 marchewki
  • 8 ziemniaków
  • 4 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka smalcu
  • Papryka ostra, sproszkowana
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny

Potrawka z baraniny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso kraje w kostkę. Cebulę kraje w talarki, wrzucam na rozgrzany na patelni smalec, oprószam papryką, dodaje mięso i czosnek, zarumieniam. Przekładam do rondla, podlewam wodą, solę i dusze na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. Następnie dodaję pokrojoną w talarki marchewkę, a po 10 minutach pokrajane w kostkę ziemniaki. Duszę do miękkości. Przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • MMM
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne