Portugalskie zauroczenie

Przygotowanie: 5 minut Porcja: 315 kcal Składniki na 4 porcje

kanapkipasta rybnaPrzekąski

Czas przygotowania:
5 min.
Kalorie:
315.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 153 głosów)

Składniki:

  • 6 dag pinioli
  • 4 filety anchois
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i bazylii
  • 20 dag oliwek bez pestek
  • 8 dag twarożku
  • 8 kromek pszennego pieczywa
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Piniole uprażyć na suchej patelni. Anchois osączyć z oliwy, rozgnieść widelcem. Oliwki pokroić w plasterki.
  • Twarożek wymieszać z anchois, oliwkami, bazylią, natką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kromki pieczywa posmarować pastą i posypać piniolami.

Kalorie: 315.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy