Pomidory z tuńczykiem

Ocena:

4.48 (187)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 230 kcal

Składniki:

  • 4 duże i mały pomidor
  • 2 puszki tuńczyka rozrobionego w sosie
  • po 2 łyżki ziaren kukurydzy i zielonego groszku z puszki
  • 2 cebulki dymki
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Pomidory z tuńczykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 4 duże pomidory umyć, przekroić w poprzek na pół i delikatnie wydrążyć obie połówki. Wnętrze pomidorów oprószyć bazylią i pieprzem.
  • Mały pomidor umyć, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, pokroić w półkrążki. Tuńczyka osączyć z zalewy.
  • Zielony groszek, kukurydzę, pokrojony pomidor, dymki i tuńczyka wymieszać z majonezem. Sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Połówki wydrążonych pomidorów napełnić sałatką z tuńczykiem. Ewentualnie udekorować listkiem bazylii.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne