Pomidory nadziewane kuskusem

Ocena:

4.52 (200)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Smaczna przekąska z kuchni arabskiej ;)

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 ½ szklanki wrzątku
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • garść liści mięty
  • 4 dojrzałe pomidory
  • sól
  • pieprz

Pomidory nadziewane kuskusem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miętę myję, osuszam i drobno siekam. Pomidory myję dokładnie, odcinam wierzchy i wybieram za pomocą łyżeczki miąższ. Kuskus wsypuję do średniej miski i zalewam wrzątkiem. Przykrywam szczelnie folią spożywcą i odstawiam na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrabniam po tym czasie widelcem. Dodaję sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakładam kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podaję.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne