Pomidory faszerowane sałatką

Doskonałe na imprezę, pomidorki z nadzieniem.

dodany przez: filonek filonek

przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
150 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 171 głosów)

Składniki:

  • 8 niewielkich pomidorków
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g szynki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 100 g sera żółtego
  • 1 por
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na zimno

Pomidory faszerowane sałatką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Por przekrawam wzdłuż na pół, kroję w piórka, sparzam wrzątkiem, studzę. Szynkę kroję w kostkę. Jajko obieram ze skorupki, drobno siekam. Ser żółty ścieram na dużych oczkach na tarce. Kukurydzę odsączam z zalewy z puszki. W misce łączę wszystkie składniki sałatki, dodaję majonez. Na koniec doprawiam pieprzem do smaku. Pomidory myję, osuszam, ścinam wierzchy i wydrążam, nakładam do każdego z nich do pełna sałatkę, przykrywam ściętymi wierzchami i podaję.

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy