Pomidorowy tuńczyk – pasta do kanapek :

Pikantna , szybka do zrobienia pasta do kanapek

Dodany przez:

Pomidorowy tuńczyk – pasta do kanapek :

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( kawałki )
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka pokrojonej ,, zieleniny „ ( koperek, natka pietruszki, szczypiorek – co kto preferuje )
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 pełne łyżeczki majonezu
  • pieprz mielony
  • świeży ogórek

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączyć z oleju , rozdrobnić . Dodać drobno pokrojoną cebulę , zieleninę , przecier pomidorowy, majonez .Wymieszać .Doprawić pieprzem .
  2. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem i pokrojonym w plasterki świeżym ogórkiem .
Śniadanie ryby przekąski przekąska kolacja pasta tuńczyk kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze