pomidorówka (z tv)

podawać z grzankami, śmietaną i parmezanem w płatkach

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 186 głosów)

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
  • mała osełka masła
  • 1/2 główki czosnku
  • świeża bazylia (cała mała doniczka ze sklepu)
  • 1/2 kg cebuli
  • olej do smażenia cebuli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • śmietana 12%

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • w garnku stopić masło
  • pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i wrzucić do garnka
  • dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, pieprz i bazylię
  • cebulę pokroić i zeszklić na oleju, następnie dodac do garnka
  • gotować kwadrans
  • zmiksować
  • na talerzu posolić do smaku i dodać: śmietanę, grzanki, parmezan
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy