Pomidorowa z makaronem

Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 185 głosów)

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kury
  • ok. 2 marchewki
  • kawałek pietruszki
  • mała cebula
  • pieprz
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • troszkę śmietanki do zabielenia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Do garnka wlewamy wodę, solimy i wkładamy mięso (może być mrożone) Gotujemy na niewielkim ogniu.
  • Warzywa kroimy w plasterki lub kawałki. Zdejmujemy sitkiem szumowinę i dodajemy warzywa. Przyprawiamy i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze z 5 minut, do zawrzenia. Zabielamy śmietanką (zależy od waszych upodobań). - Do szklanki wlewamy odrobinę słodkiej śmietany oraz kilka łyżek zupy. Następnie mieszamy i wlewamy wszystko do zupy.
  • Na sam koniec siekamy na drobno pietruszkę i dodajemy do gotowej zupy.
  • Podajemy z makaronem lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy