Pomidorowa z makaronem

Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem.

Dodany przez:

Pomidorowa z makaronem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.69 z 13 głosów)

Składniki

  • 2 skrzydełka z kury
  • ok. 2 marchewki
  • kawałek pietruszki
  • mała cebula
  • pieprz
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • troszkę śmietanki do zabielenia
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  2. Do garnka wlewamy wodę, solimy i wkładamy mięso (może być mrożone) Gotujemy na niewielkim ogniu.
  3. Warzywa kroimy w plasterki lub kawałki. Zdejmujemy sitkiem szumowinę i dodajemy warzywa. Przyprawiamy i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
  4. Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze z 5 minut, do zawrzenia. Zabielamy śmietanką (zależy od waszych upodobań). - Do szklanki wlewamy odrobinę słodkiej śmietany oraz kilka łyżek zupy. Następnie mieszamy i wlewamy wszystko do zupy.
  5. Na sam koniec siekamy na drobno pietruszkę i dodajemy do gotowej zupy.
  6. Podajemy z makaronem lub ryżem.
obiad zupa śmietana marchew pietruszka przecier pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze