Pomidorowa pasta do ciabatty

Przepis na szybką pastę do kanapek.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

ciabatta pasty przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 192 głosów)

Składniki:

  • 4 mięsiste pomidory
  • kostka polskiego miękkiego sera typu feta
  • szklanka listków bazylii

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Pomidorowa pasta do ciabatty - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, tniemy na ćwiartki, usuwamy pestki; ser osączamy, z grubsza kruszymy. Pomidory, ser i bazylię miksujemy – szybko, byle tylko składniki się połączyły, a pomidory nie zdążyły puścić wody, inaczej pasta zamieni się w paciaję. Nie przyprawiamy. Podajemy do smarowania ciabatty, piadiny, naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: