Pomarańcza w galaretce

Deser na zimno

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 196 głosów)

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 bita śmietana
  • 1 szklanka mleka
  • 1 płaska łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Pomarańcze okroić ze skóry,wyciąć fileciki i pokroić je na mniejsze kawałki-dodać do gorącej galaretki.Przestudzoną galaretkę włożyć do lodówki . Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do ubitej śmietany . Do formy kleksami kłaść tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy