Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym

Pyszne poledwiczki w sosie pieczarkowym.

dodany przez: Luna´

dania mięsne polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 153 głosów)


Składniki:

  • • 500 gram polędwicy wieprzowej
  • • 200 gram pieczarek
  • • 1 cebula
  • • 100 gram serka topionego
  • kremowego
  • • trochę tłuszczu
  • • sol
  • pieprz,chilli,vegeta
  • maggi
  • • ok.2 łyżeczki maki pszennej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Cebule obrac i pokroic w drobna kostke
  • przysmazyc. Pieczarki oczyscic
  • pokroic drobniutko i dodac do cebuli
  • przysmazyc. Posolic i popieprzyc do smaku
  • odstawic. Mieso pokroic w plastry o grubosci ok.2,5-3cm. i przysmazyc z kazdej strony na rozgrzanym tluszczu. Nastepnie zalac kubkiem goracej wody wymieszanej z vegeta. Dusic pod przykryciem 30 min. Po tym czasie poledwiczki wyciagnac
  • do garnka dodac usmazone pieczarki z cebulka i serek topiony
  • wymieszac
  • doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy