Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i curry

Zapiekane polędwiczki to przepyszne danie samodzielne jak i obiadowe.

Dodany przez:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i curry

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Składniki

  • polędwica wieprzowa
  • pieczarki
  • sól, pieprz, curry, cebula
  • ser
  • jajko

Przygotowanie

  1. Polędwicę myjemy i kroimy ze skosa w plasterki szerokości ok 1 cm, rozbijamy delikatnie, zeby nie były za grube ani za cienkie. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i smażymy na patelni na złoty kolor. Pieczarki myjemy i obgotowujemy, następnie podsmażamy cebulkę na złoty kolor, dodajemy do tego pieczarki obgotowane i przyprawiamy pieprzem, sola i curry. To nadzienie układamy na polędwiczkach, wierzch posypujemy drobno startym serem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piecu do momentu roztopienia się sera.
ser mięso obiad pieczarki polędwica
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze