Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i curry

Zapiekane polędwiczki to przepyszne danie samodzielne jak i obiadowe.

polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 152 głosów)

Składniki:

  • polędwica wieprzowa
  • pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • cebula
  • ser
  • jajko

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Polędwicę myjemy i kroimy ze skosa w plasterki szerokości ok 1 cm
  • rozbijamy delikatnie
  • zeby nie były za grube ani za cienkie. Przyprawiamy solą i pieprzem
  • obtaczamy w jajku i smażymy na patelni na złoty kolor. Pieczarki myjemy i obgotowujemy
  • następnie podsmażamy cebulkę na złoty kolor
  • dodajemy do tego pieczarki obgotowane i przyprawiamy pieprzem
  • sola i curry. To nadzienie układamy na polędwiczkach
  • wierzch posypujemy drobno startym serem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piecu do momentu roztopienia się sera.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy