Polędwiczka z indyka z warzywami i ryżem

Polędwiczka z indyka z warzywami i ryżem to danie szybkie w przygotowaniu inspirowane azjatyckimi smakami. Spróbujcie przepisu na polędwiczki z indyka z warzywami i ryżem na rodzinny obiad.

sznycle z indyka

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.49 z 195 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Polędwiczkę nacieramy cukrem, polewamy teriyaki, wstawiamy na noc do lodówki.
  • 2.Wyjmujemy, kroimy w paski. W głębokiej patelni lub woku rozgrzewamy 1–2 łyżki oleju, wrzucamy mięso, smażymy ok. 5 min.
  • 3.Dokładamy warzywa na patelnię, zwiększamy płomień, smażymy ok. 8 min. Mąkę roztrzepujemy w 100 ml wody z dodatkiem łyżki sosu sojowego, wlewamy do patelni, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku, podajemy z ryżem.

Porady

W przepisie wykorzystano opakowanie mrożonych warzyw orientalnych oraz ryż basmati.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy