Polędwiczka wieprzowa w sosie arachidowym.

Usmażyć mięso na rumiano,a potem osobno warzywa.Mieszać,dodać ryż,mięso,czosnek.Dodać sos, gotować

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
443 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 450 g.polędwiczki wieprzowej,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 4 łyżki gorącej wody,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 płaska łyżka świeżej,posiekanej kolendry,
  • 1 plaska łyżeczka startego imbiru,
  • 2 łyżki oleju arachidowego,
  • 1 duża czerwona papryka bez gniazd nasiennych,
  • 2 średnie marchewki,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 225 g.białego ryżu,
  • 2 dymki pokrojone cienko.

Przygotowanie

  1. 1.Utrzeć masło arachidowe z gorącą wodą,octem,sosem sojowym,kolendrą i imbirem.W woku rozgrzać olej i smażyć polędwicę na dużym ogniu przez 10 min.cały czas mieszając,aż się zrumieni
  2. na brązowo.Wyjąć łyżką cedzakową na osobny talerz.
  3. 3.Do woka wrzucić paprykę,marchew,cebulę i smażyć z 5 min.,cały czas mieszając.Włożyć podsmażoną polędwicę,czosnek i ryż.
  4. 3.Dodać utarte masło arachidowe i mieszając,doprowadzić do wrzenia.Gotować jeszcze z 5 min.,aż
  5. ryż będzie gorący.Udekorować dymką i podawać z pieczywem na ciepło.
mięso warzywa chińska kuchnie świata sos arachidowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy