Polędwica z pieczarkami

Bardzo smaczna,soczysta polędwica.

Dodany przez:

Polędwica z pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • Składniki
  • 2 lub 3 polędwiczki wieprzowe
  • sól
  • pieprz
  • 40 dkg pieczarek
  • masło roślinne do smażenia
  • 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do wieprzowiny

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,posolić.
  2. Pieczarki umyć ,pokroić na dowolne kawałki,posypać ulubioną przyprawą do wieprzowiny.Smażyć na maśle roślinnym do wyparowania wody,około 10 min.
  3. Końce polędwiczek ściąć cienkim długim nożem,zrobić przez środek dziurę,(z obydwu końców)napychać w środek podsmażone pieczarki,z jednej i drugiej strony.(końce spiąć wykałaczką)
  4. Następnie jeszcze raz leciutko posolić,posypać pieprzem,rozgrzać masło roślinne na patelni, włożyć polędwiczki ,obsmażyć na złoty kolor,
  5. na małym ogniu,kilkakrotnie przekładać na drugą stronę.
  6. Podlać odrobiną wody,żeby polędwiczki się podparowały i były miękkie,około 7-10 min.
  7. Smacznego:)
wieprzowina mięso obiad polędwica
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze