Polędwica z pieczarkami

Bardzo smaczna,soczysta polędwica.

dania mięsnepolędwica

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 199 głosów)

Składniki:

  • Składniki
  • 2 lub 3 polędwiczki wieprzowe
  • sól
  • pieprz
  • 40 dkg pieczarek
  • masło roślinne do smażenia
  • 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do wieprzowiny

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Polędwicę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,posolić.
  • Pieczarki umyć ,pokroić na dowolne kawałki,posypać ulubioną przyprawą do wieprzowiny.Smażyć na maśle roślinnym do wyparowania wody,około 10 min.
  • Końce polędwiczek ściąć cienkim długim nożem,zrobić przez środek dziurę,(z obydwu końców)napychać w środek podsmażone pieczarki,z jednej i drugiej strony.(końce spiąć wykałaczką)
  • Następnie jeszcze raz leciutko posolić,posypać pieprzem,rozgrzać masło roślinne na patelni, włożyć polędwiczki ,obsmażyć na złoty kolor,
  • na małym ogniu,kilkakrotnie przekładać na drugą stronę.
  • Podlać odrobiną wody,żeby polędwiczki się podparowały i były miękkie,około 7-10 min.
  • Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy